V měsíci květnu BALÍKOVNA NA ADRESU pouze za 30,-Kč :)

Nejčastější dotazy

Když je něco na trhu nové logicky k tomu člověka napadá spousta otázek. Níže se můžete podívat na ty, se kterými se setkáváme nejčastěji.

Kameny, které vyrábíte, jsou ze sádry?

Naše kameny jsou vyráběny z bílé nebo pigmentované směsi hornin, ve výsledku se jedná z asi 98% o čistý vápenec

Ač je tento materiál od sádry na první pohled téměř k nerozeznání, rozdíly se začnou projevovat po měsících, letech používání. Sádra by se při dlouhodobém napouštění silic a esencí začala drolit a rozpadat. Vyvinuli jsme tedy s vystudovanými sochaři a chemiky vlastní recepturu hmoty na bázi bílého portlandského cementu, která bude dostatečně odolná a zároveň pórovitá, aby dobře vstřebala a následně uvolňovala vonné oleje.

Pokud Vás k tomuto tématu zajímá více, můžete si přečíst článek: Jak se kameny vyrábí

 

Jak to tedy vlastně funguje?

Velmi jednoduše. Na kámen nakapete oblíbený esenciální olej nebo si pořídíte esenci novou. Necháte chvíli vstřebat (u sošek a plochých kamenů ideálně v horizontální poloze) a pak kámen postavíte nebo položíte do prostoru, který chcete provonět. Použitá esence se pak bude za pokojové teploty jemně odpařovat.

 

Jak dlouho vydrží vonět?

To závisí na několika faktorech:

  1. Množství použitého esenciálního oleje - čím více, tím intenzivnější vůně.
  2. Pokojová teplota - esence a silice jsou alkoholy, při vyšších teplotách se tedy odpařují rychleji. Pokud máte doma spíše tepleji, doporučujeme kapat méně a častěji.
  3. Typ použité vůně - esence lze rozdělit podle intenzity a doby vonění do 3 kategorií - hlava, srdce, země. Více si můžete přečíst v článku: Esenciální oleje

 

Máte další otázky? Neváhejte nás kontaktovat na WhatsApp 608 808 378 nebo na email kameny@zahrada-pod-kleti.cz. Moc rádi s Vámi probereme vše potřebné, co Vás zajímá.

Za tým Zahrady zdraví

Vaše Lenka